Motionera lite varje dag

Bara att höra ordet träning eller motion kan nog framkalla ångest hos en hel del, eftersom man vet att detta är något man bör syssla mer med. Dock så behöver det faktiskt inte vara så jobbigt som många tror. Här kommer några tips på hur man kan träna och få motion i vardagen på ett enkelt sätt även utan att behöva dra på sig träningskläderna.

Promenera mera

Ett väldigt bra och enkelt sätt att få motion på dagligen är genom att promenera. Skippa därför bilen eller cykeln och promenera till jobbet eller skolan. Behöver man ta bussen kanske man kan hoppa av några hållplatser tidigare och på så sätt få lite motion.

Ta trapporna

Ett annat bra sätt att få lite mikromotion i vardagen är att ta trapporna istället för hissen och gärna då gå upp i rask takt och få upp flåset lite.

Gympass hemma

Ett kort träningspass hemma på golvet fungerar alldeles utmärkt som vardagsmotion. Det kan till exempel handla om några armhävningar, situps eller liknande innan man går in i duschen. 10-15 minuter intensiv workout gör större skillnaden än man tror. Ett bra tips är att kolla på nätet efter träningsprogram som går att göra hemmavid.