Vad är en bra blogg(are)?

Hur gör man för att hitta en blogg om hälsa och skönhet med ett bra innehåll som det går att förlita sig på? Tyvärr finns det många skribenter som driver sina bloggar med ett enda ändamål – att primärt tjäna pengar. Därför kan det vara värt att lägga några minuter av din tid på att ta reda lite mer om vems tankar du låter dig påverkas av.

Blog

Sök information

Försök hitta lite information om bloggaren – vad bloggaren jobbar med, vilken utbildning hen har eller vilka tidigare erfarenheter/referenser som anges. Kolla bloggarens personliga sidor på sociala nätverk, vänner, intressen etc. Du kommer säkert att kunna bilda en tydligare uppfattning över hur seriös denna person är utifrån all offentlig information du hittar på nätet. Vill du vara extra säker på att bloggaren håller måttet, skriv gärna ett direktmail till henne med din fråga. En bra bloggare som bryr sig om sina läsare och ämnet i fråga kommer säkert att ge dig ett snabbt och välargumenterat svar. Det kan vara en bra indikation.

Trovärdighet

Alla råd och rön vi läser om på nätet och via bloggosfären är upp till oss att bedöma. Det som bedöms som trovärdighet ligger alltid i betraktarens öga. När det gäller bredare ämnen som hälsa, kost och skönhet finns mycket information tillgänglig och det är du som skall avgöra om informationen har högt eller lågt trovärde. Se till att vara så beredd det bara går med dina kritiska ögon.