Nyheter i bloggform

Nyheter är en färskvara och ska du läsa på flera sidor för att informera dig är det tidskrävande. I dagens digitaliserade värld är det mycket som produceras och mer att hitta. Då är en blogg som tar in nyheter från flera sidor en bra ide.

Förr talades det om att hämta in nyheter med RSS men det är mer för en kort överblick och sedan måste du ändå klicka dig vidare. Fördelen med din blogg sida kan du välja vilka nyheter som du vill presentera. Det är också ett sätt att få in läsare och behålla dem.

Urval som passar

Tänk på att först undersöka formatet, vad vill du presentera och vilka källor passar dig. När läsaren möter din sida, vilken kanal är din huvudkälla som intresserar dina läsare. Ska du presentera produktnyheter eller tjänster i din blogg är det viktigt att de passar din kanal. Är flödet självgående kan konkurrenters produkter visas, tänk på det.

Det är din blogg

Det är lätt att läsa vad andra gjort. Men det är en kanal för dig, du bestämmer vad du vill visa och du kan se ett bra exempel här. Är den smal och nyheter om sällsynta fjärilar så finns tidskrifter på internet om det. Vill du visa svenska ekonominyheter finns många källor att koppla in. Blogga vidare.