Kapitalisera på din blogg

Låt oss anta att du har en blogg som varje månad har tusentalsbesökare. Trots detta har du inte riktigt kunnat tjäna pengar på den. Visst du har fått några varuprovet som du behövt ta upp på deklarationen men ingenting som har hjälp dig med din ekonomiska säkerhet eller har höjt din levnadsstandard. Hur kan man då göra för att dra in lite mer pengar via den blogg man lägger ner så mycket tid på?Människor betalar pengar för att det man har gjort har löst något problem som dem har haft. I bloggvärlden betyder det oftast att man har gett ut någon information som mottagaren gillat eller att man har gett ut någon information som en annonsör gillat ( reklam ). Här kommer lite mer exempel.

Donationsknapp

Ett enkelt sätt att dra in lite extra pengar kan vara att placera ut en donationsknapp. Det brukar oftast finnas de som gillar det du gör så mycket att de är villiga att stödja det. Ibland kan det dock vara bättre att formulera det på ett snällare sätt. Ett vanligt exempel är att kalla det ”Köp mig en kaffe” istället för ”donera”. Detta sätter pengarna de ger dig i relation till något annat i vardagen. Då blir det helt plötsligt inte speciellt dyrt att ge 30 kr för att tacka för allt läsmaterial du har skapat åt dom.

Skapa en e-bok

Att skriva eller sammanställa en e-bok kan vara ett bra sätt att både ge tillbaka något till läsarna samtidigt som de kan ge något tillbaka till dig. Om vi säger att du driver en hälsoblogg så kan du sammanställa alla de bästa tipsen du har gett under åren till en lättöverskådlig bok.