Bra mammabloggar

Det finns bloggar för allting. Idag tänkte vi tipsa om ett par bra bloggar för dig som är intresserad av föräldraskap, att vara mamma och att lära sig mer om barn. En jättebra blogg är graviditetsbloggen som drivs av av Graviditetskollen.

Du kommer lätt till bloggen genom deras hemsida. Där skriver deras skribenter om vad man kan göra om man har svårt att bli gravid och tipsar om bra hälsokosttillskott som gör kroppen gott när man vill bli och är gravid, samt efter graviditeten. På bloggen kan man också läsa om ägglossningstest och flera andra saker som rör graviditeter. Hos mammabloggar.se hittar du de populäraste bloggarna som skrevs av mammor.

Man kan också riktar sig mot speciella ämnen, såsom homosexuella föräldrar, ensamstående eller åldern på barnet som de bloggar om. den populäraste på deras sajt är ”Angelica – fyrbarnsmamman” som anses skriva en ärlig blogg om sina fyra barn. Tre av barnen har problem med saker som språkförseningar, ADHD, misstänkt tourettes och svåra allergier. Även skriver honom med gott humör och visar upp hur härligt hennes barn lever sina liv.

Mama's Blog

På gravidbloggar.se hittar man massor av kvinnor och män som valt att dokumentera resan till att bli förälder i bloggform. Man kan läsa om hur deras förhållande utvecklas, hur det känns att vara gravid och hur man tar sig igenom de tuffare perioderna. Ibland är det skönt att få läsa om hur andra har det så man vet att man inte är ensam. Och att hitta någon man kanske kan skicka ett mail till och rådfråga. Vid sådana tillfällen är det roligt och givande att titta in på en väluppdaterad blogg och försvinna bort från sin egen verkligen ett tag och istället leva i en annans.

Att kolla in olika bloggar gör att man får en bra bild på hur andra har det under sin graviditet, det kan vara saker som du tror bara händer dig eller att du ensam upplever vissa grejer, i och med att du kan läsa om andra erfarenheter så kan du slappna av då du ser att det finns fler än dig som har upplevt precis samma ska som du upplever.