Bloggar om graviditet

Att vara gravid är en omvälvande upplevelse som varierar från person till person, men även beroende på graviditet eller skede i graviditeten. För några förlöper graviditeten till största delen bekvämt utan några större problem eller besvär. För andra kan graviditeten vara jobbigare och innebära oväntade bekymmer.

Men alla kvinnor som varit gravida kan samlas kring att graviditeten medför stora förändringar. Oavsett om du är gravid med ditt tredje barn eller om du försöker bli gravid för första gången är det roligt, stöttande och lärorikt att läsa om andra kvinnor i samma sits. Det finns mängder av bra bloggar om tiden under graviditeten, innan graviditeten och efter att barnet fötts. Att få läsa om andra gravida kvinnors vardag, om hur de upplever bemötande från vården eller eventuella partners, hur de mår och känner samt hur de hanterar de olika förändringarna och problemen som kan uppstå är en ovärderlig tillgång för de flesta kvinnor.

En del som läser andras bloggar om graviditet kan till och med hitta nya vänner. Kanske behöver du råd för hur du kan öka chanserna för att bli gravid eller tips mot exempelvis illamående. Som sagt finns det en hel uppsjö bloggar om just detta ämne och en riktigt bra blogg är graviditetsbloggen som drivs av webbshoppen Graviditetskollen. Här hittar du bra tips på allt från hur du enklare kan bli gravid, de bästa graviditetstesten till var du hittar fina bebiskläder och mycket mer.

Bra även för partnern

Att läsa om andra gravida kvinnor kan vara skönt och som ett stöd för dig som själv är gravid. Men gravidbloggar är faktiskt väldigt nyttigt och användbart även för dig som partner. För blivande pappor som inte kan uppleva samma sak som kvinnan kan bloggarna ge tillfälle att få en bättre förståelse för vad som försiggår i gravida kvinnors kroppar, men även för blivande mammor som vill stötta sin gravida partner. För många par kan det vara bra att läsa bloggarna ihop och då också kunna diskutera, fundera och få bra tips som kan vara bra för båda.

Det finns olika sorters gravidbloggar, vissa är inriktade på träning och graviditet, andra handlar om att bo utomlands och vara mamma. Vad du än söker kan du hitta en bra blogg som passar in på din livsstil – eller bjuder på intressant läsning om gravida kvinnor i en helt annan situation.