Vikten av att skriva nyheter på sin sajt

Cyberrymden är knökfull av sajter, allt från bloggar och företagspresentationer till myndigheternas information och tidsfördriv som pyssel och spel. Det lär finnas över 1,5 miljarder webbplatser på World Wide Web idag. Av dessa är mindre än 200 miljoner aktiva. Milstolpen på 1 miljard webbplatser nåddes i september 2014. Det här betyder i klartext att det verkligen gäller att uppdatera sin sajt ofta om man vill synas i mängden. Sverige är ett av världens mest digitala länder. Sveriges första digitala museum, Internetmuseum, sparar Sveriges digitala kulturarv och nätets historia för kommande generationer. Vi är redan så vana vid det digitala att vi lätt glömmer hur enormt snabbt utvecklingen gått.

Trovärdigt och aktuellt innehåll på sajten

På internet är kampen om överlevnad stor. De olika sajterna bedöms snabbt på basen av underhållningsvärde, layout, innehåll och hur uppdaterad sajten är. Om sajten inte är uppdaterad så klickar besökarna snabbt vidare. För att få högre ranking i sökmotorer måste en webbplats regelbundet producera mycket innehåll. Nyheter och bloggar ger fler söktermer på webbplatsen. En bra spelsajt ska vara levande, nyskapande. På en attraktiv spelsajt kan du hitta det senaste inom spelvärlden, se hur andra spelar och kunna välja mellan olika läckra spel. Ett bra exempel är Videoslots.com som har tydliga beskrivningar om sajtens principer samt stor rörlighet och variation. Som att stiga in i ett äkta casinorum.

En bra sajt ger mervärde åt besökarna

Huvudsyftet med nyhetssektionen på en webbplats är att lägga till efterfrågat innehåll på sajten. Det ökar inte bara rankingen i en sökmotor utan ger också mervärde för sajtens besökare. Genom färskt innehåll, artiklar, videor osv. hålls besökarna på sajten informerade och nöjda. För att locka alla sorters besökare måste en sajt alltså ha ymnigt med färskt material. Men för att hålla kvar sina besökare bör sajten erbjuda användningsbart innehåll, något besökarna kan lära sig av och tillämpa i egna livet. Som exempel på en myndighet som enligt svenskarna levererar hög kvalitet och stor samhällsnytta är Sveriges Livsmedelsverk Den sajten ger bokstavligen matnyttig information åt sina besökare.