Tips för en rolig fest

Att anordna en fest för något eller någon kräver en del planering. Inget görs per automatik utan det är saker som måste ordnas för att man ska få festen att fungera.

Se till att fördela sysslorna på ett antal personer, en person kan inte ordna allt. Vi hjälper lite på traven genom några bra tips här nedan;

  • Boka lokal, det kan vara bra att börja med att boka någon lokal om du inte planerat med att ha festen hemma.
  • Ordna med inbjudan till festen i god tid, var noga med att se till så att all info finns med i inbjudan. Antingen så skickar du ett vanligt inbjudningskort via posten eller så fixar du ett evenemang på Facebook där dina vänner kan anmäla om dom kommer eller inte.
  • Fixa allt du kan tänkas behöva för festen, som dekorering, ballonger och andra festartiklar. Även här var ute i god tid så du kan komplettera och köpa sådant du kanske glömt vid första beställningen.
  • Ska man anlita catering eller ska man laga mat själv? Det kanske beror lite på hur pass stor fest det ska vara, blir det många som kommer så kanske catering är att föredra. Det finns många bra cateringfirmor runt om i Sverige som man kan anlita, kolla upp hitta.se om det finns någon i din närhet.

Tänk inte på att överarbeta festen, när väl gästerna är på plats så kommer det att gå galant. Det är ju ändå gästerna som gör festen. Ordna även någon överraskning under festen, antingen någon som kommer och uppträder med musik eller trollar för gästerna. Ha också något extra inplanerat utifall det skulle kännas att det skulle behövas. Blir det fullt upp så gör det inget att det extra planerade uteblir.