Sommarfräsch – börja med meditation och yoga

Sommar och semester. En chans till nystart för dig som inte tycker att det är särskilt mysigt att göra en nystart precis vid det nya året. Men hur kommer du igång med en ny livsstil? Ofta är det svårt att veta var du ska börja och vad du ska börja med. Att påbörja nya dieter är kanske inte så lockande när sommarens grillkvällar, höstens mys framför brasan eller julen med allt godis ligger framför dig. Då är det kanske enklare att faktiskt börja i andra änden. Unna dig en bättre mental hälsa och du kommer snart upptäcka att det smittar av sig även till din fysiska hälsa.

Börja med yoga

Yoga är en träningsform som, trots sitt rykte, passar alla. Du behöver inte vara smidig eller smal för att komma igång. Knepet ligger i att välja rätt yoga. Det finns något för alla, oavsett vad din ambition med att utöva yoga är. Vill du istället ge dig själv en riktig rivstart ska du absolut prova på att åka på yogaretreat över en helg eller, om du verkligen vill skämma bort dig själv, en hel vecka. Du kan hitta bra information online oavsett om det gäller kost och hälsa i anknytning till din nya livsstil eller olika kurser och träningspass.

Börja meditera

Meditation har en förmåga att låta pretentiöst och märkvärdigt för den som aldrig provat men faktum är att det är bland det enklaste du kan ägna dig åt. För att börja med meditation och få alla hälsofördelar behöver du bara avsätta ett par minuter för dig själv på morgonen eller på kvällen. Som extra hjälp kan du välja en av alla hundratals mobilappar som finns att tillgå eller söka efter meditationslärare på Youtube. Känner du att du behöver en extra morot kan du oftast hitta kurser i meditation alldeles i närheten. Där kan du lära dig grunderna och sedan fortsätta utvecklas på egen hand.