Snapchat

Snapchat är en rolig app för smartphone som snabbt blev populär bland ungdomarna. Man kan enkelt beskriva det som en video eller bildchatt.

Du kan själv välja hur länge varje bild eller film (den kallas för övrigt för snaps) ska visas för den du skickar den till eller om du har lagt upp den till din story. Du har allt från den längsta tiden på 10 sekunder ned till att visas endast i 3 sekunder. Sedan försvinner den – poff – väck för alltid, inga bilder eller filmer sparas. Är du riktigt snabb har du möjlighet att ta en skärmdump, men inte utan att den som skickade bilden får veta det. För i samma sekund som du tagit skärmdumpen får sändaren ett meddelande att du tagit en skärmdump på bilden.

Det finns en integration i appen som gör att du kan spela spotify samtidigt som du tar bilden eller videon och samtidigt få musiken som du spelar på spotify. Eller vad sägs om att du kan välja att ta en bild på dig själv och lägga till ett filter i form av ett djur eller kanske en hatt på huvudet tillsammans med en rolig mustach. Du kan välja att lägga till olika emojisar till dina chattar för att understryka det du känner och tycker, om du inte har koll på vad alla emojisar betyder kan du läsa om det här.

Det är inte svårt att förstå att ungdomarna har kul med den här appen.