Skäggvård

Alla som någon gång haft ett ordentligt skägg vet med sig att det kan bli så mycket bättre med en del omvårdnad och bra produkter. Här kommer en liten lista på typer av produkter som kan vara bra att använda på vägen till ett magnifikt skägg.

Schampo & Balsam

Med en speciellt skäggschampo och skäggbalsam kommer man att få både en mild rengöring och en ordentlig återfuktning. På detta sätt torkar inte skägget ut med upprepad rengöring.

Olja

Skäggolja är ett måste för alla skägg, detta är bra av flera olika anledningar: maj mjukar upp och ger näring till skägget, men den tar även bra hand om skäggbotten och motverkar plågor som klåda, flagor och irritation. Som en bonus kommer skägget även få en snygg lyster och till och med dofta gott.

Färg

Det är inte bara håret som kommer att bli grått, skägget drabbas på samma sätt. Anledningen till att det finns speciell skäggfärg är för att huden runt munnen är känsligare än hårbotten, så man behöver något mildare som ändå är effektivt. Man kan se de vanligaste alternativen på Sliqhaq.se.

Vax

Mustaschvaxet gör så att man kan enkelt och snyggt forma den, de kommer ofta med ett litet verktyg som fångar upp en bra mängd.

Borste

Skäggborstar är bäst när de är gjorda av svinhår, de ger skägget en skonsam massage och hjälper till att fördela både hudens naturliga oljor och skäggoljan i hela skägget.

Kam

Man borstar skägget, men man kammar mustaschen, mustaschkammens bästa funktion är att jämt fördela mustaschvaxet.

Sax

En skäggsax är en precisions sax som kommer att vara ett måste för att få till rätt form på både skägget och mustaschen.