Må bra med rätt mat

Vill man leva hälsosamt och må bra är maten och vad man stoppar i sig en av de allra viktigaste faktorerna. Av den anledningen kommer här några tips på hur man kan äta på ett bra och hälsosamt sätt utan att krångla till det, vare sig det handlar om frukost, lunch eller middag.

Frukost

Frukosten är dagens första mål och på många sätt det allra viktigaste. För att få en bra start på dagen är det viktigt att man får bra med energi så man orkar fram till lunch. Bra tips på frukost är till exempel havregryn i olika form eller grovt bröd med pålägg. Någon typ av frukt kan också vara bra att få sig på morgonen, likaså tillräckligt med vätska.

Lunch och middag

Hur man väljer att lägga upp det hela när det kommer till lunch och middag, det vill säga hur mycket man väljer att äta vid de olika tillfällena är upp till en själv, viktigaste är att man äter välbalanserade måltider. Den gamla hederliga tallriksmodellen är bra att utgå ifrån.Viktigt är också att se till att få sig mycket grönsaker vid båda tillfällena. Ett bra tips kan vara att riva en stor morot till åtminstone en av måltiderna och därefter även försöka inkludera andra grönsaker i själva rätterna.