Intresset för friluftsliv och vildmark ökar

Det är allt fler som upptäcker och lär sig uppskatta naturens oförnekliga skönhet. Dels kommer det från samhällets gröna utveckling där vi ska förhålla oss bättre till naturen men också från vårt intresse för hälsosammare livsstil. Vilket automatiskt för oss närmare naturen då det är där vi trots alls mår som bäst.

Andas in den friska luften, dricka färskt vatten direkt från bäckarna uppe till fjälls. Det finns många olika aktiviteter för dig som vill prova på friluftsliv, både lugnare samt lite mer spännande, äventyrliga sporter.

Friluftsaktiviteter

En tur till fjälls är perfekt för alla. Både för nybörjare liksom veteraner då bergen erbjuder alla former av äventyr. Skaffa det som behövs innan du åker iväg. Ni kan exempelvis börja med en kortare vandringssträcka med lätt packning. Det finns längre vandringsslingor för vanare vandringsfötter med fjällstationer vid speciellt utvalda platser. Där kan ni fylla på ert matförråd, duscha eller äta en nylagad måltid.

I fjällen kan du som är jägare även ge dig ut på en spännande ripjakt. Packa med geväret, stövlarna och ta med hunden ut på en härlig dagstur, alternativt kan du som vill fiska få en fantastik upplevelse i fjällen. Packa med ditt fiskespö och vandra till en bra sjö där du kan fånga utsökta, fjällrödingar att grilla och avnjuta under kvällskvisten.