Instagram

Instagram är en mobilapplikation för delning av foto och filmklipp och är ett mycket populärt gratisprogram. 2010 lanserades appen och fanns enbart för IOS operativsystem, men blev 2012 även tillgängligt för Andrioda enheter.

photodune-mobile-xs

Från början var det enbart foton man kunde dela, men nu kan man också dela filmklipp och i augusti 2016 lades också en funktion som kallas för stories. På stories lägger du upp bilder och filmer som finns kvar i 24 timmar och sedan försvinner.

Applikationen har länkats samman med några andra sociala medier och gör det möjligt för dig att publicera bilden på Instagram och sedan dela med dig av bilden på Facebook, Tumblr, Flickr, Twitter, Foursquare och Posterous som exempel.

Det finns även exempelvis bloggar som möjliggör en sammankoppling med de bilder du har på Instagram. Blogg.se har en funktion där du kan i dina inlägg, bädda in en bild från ditt instagramkonto.

Programmet är mycket populärt och används av såväl vanligt folk som kända personer. Här delas vardag och glam på lika villkor och du kan också välja om vem som helst ska få tillgång till dina bilder, eller om det bara är de som du lagt till i dina vänner.