Inredningstrender till barnrummet

Även barnrummet är i fokus med dagens inredning. Förut räknas inte barnrummet in i husets röda tråd eller inredning, det skulle bara vara en plats för barnet att sova och leka. Idag tänker man mer på atmosfären i barnets rum, att skapa en inredning som ni båda trivs med och som uppmuntrar till lek och vila.

Färger

Barnrummet ska gärna målas eller tapetseras i pastellfärger. Det är slut med de vitgråa tiderna som rått under 2017-2018, nu tar vi tillbaka mönstrade tapeter och glada färger som mintgrönt och ljusrosa. Plocka upp nyanser från resten av huset som barnet gillar, du har säkert kvar en burk från en tidigare inredning. Om färgen känns lite skärp eller mörk kan du göra en skarp färg ljusare genom att blanda i lite vit färg.

Leksaker

Även leksaker och gosedjur går i samma nyanser som väggarna, vi föredrar de mjukt rosa djuren istället för de som är chockrosa. Vi har lämnat plastleksakerna bakom oss och fokuserar på mer naturliga material. Med papper, lim och sax kan du och barnet skapa vimplar att hänga på väggarna. Några stenar eller kottar kan målas för att bli boskap utanför dockhuset och med vildblommor eller ormbunkar får även barnet vackra växter i fönstret.

Sänghimmel

Tidigare skulle alla barn ha sitt eget litet tipi-tält i sovrummet men nu är det en fin sänghimmel som passar bättre. Det ger också mer lekplats på golvet! Sänghimlen kan du bygga själv med tyg och en rockring samt en ögla i taket och lite snöre. Eller så köper du en färdig modell online. Den behöver inte ens vara över sängen, du kan hänga upp den i hörnet av rummet och skapa en liten läshörna konkurrerar ut tipi-tältet.