Hudvårdstips

En klassisk kuggfråga när man pratar om kroppen brukar vara ”vilket är det största organet i kroppen”. Det klassiska felsvaret brukar vanligen vara ”hjärtat”, men det är alltså fel, för svaret är huden.

Därför så borde det väl vara en självklarhet att vi tar god hand om detta största organ. Ja, för många är det nog det, men fråga en hel del män så kommer förmodligen andelen att vara lägre än vad man kan tro. Vi ska här ge några standardtips för hudvård som alla kan tänka på.

Ekologisk hudvård

Att välja produkter som har tillverkats på ett sätt som inte är skadligt för vare sig djur eller natur tycker vi är en självklarhet, så det får bli vårt första tips.

Rätt produkt på rätt ställe

Något som kanske en del inte tänker på är att man inte bör använda en bodylotion som ansiktskräm eller som ögonkräm. Huden i ansiktet och kring ögonen är mycket tunnare och finare än den på övriga kroppen och vanlig bodylotion har mycket större molekyler och innehåller i regel också mer parfym, vilket inte gör att det kan ge motsatt effekt att smörja in sig.

Olika handdukar för ansikte, kropp och händer

Om du inte tvättar dina händer i fem minuter och tvålar in dem fem-sex gånger varje gång så kommer det att finnas bakterier kvar på handduken du torkar händerna på efter ett toabesök. Denna handduken vill du inte använda för att torka ansiktet med på grund av dessa bakterier.

Smörj efter duschen

Hur märkligt det än må låta så blir våra hudar torra av att ta en dusch. Dessutom så är huden mer mottaglig för fukt om du smörjer direkt efter duschen – vilket gör att huden behåller fukten längre.