Hårtips

När man talar om utseende är håret en av våra absolut viktigaste delar i detta. Av den anledningen är det så klart jätteviktigt att man tar hand om sitt hår på ett bra sätt och därför kommer här och nu några tips på hur man kan göra detta.

Vårda håret

Tvätta håret är något man definitivt bör göra om man vill hålla håret i trim, dock bör man inte tvätta håret varje dag eftersom detta gör att håret slits. Något som också är viktigt när det kommer till hårvård är att använda bra produkter, som dels är skonsamma mot håret, dels är anpassade efter den hårtyp man har.

Äta rätt

Maten har faktiskt också en stor betydelse när det kommer till hur håret mår. Grönsaker som är rika på A- och C-vitamin, som till exempel grönkål, spenat, broccoli och morot är jättebra att äta för håret, likaså frukter som blåbär, mango, pumpa, aprikos, kiwi och jordgubbar.
Även järn, zink och biotin är viktigt att få i sig för att håret skall växa på ett bra sätt och då är det bra att äta till exempel baljväxter, som linser, bönor och ärtor, samt nötter och ostron.

Andra faktorer

Det är också viktigt att komma att även andra faktorer kan på påverka hårets tillstånd, som till exempel rökning, stress och sömnbrist.