Förbered för sommaren

För somliga känns det inte så länge sedan våren äntligen kom, men varje dag tar vi också ett steg närmare sommaren. Värmen börjar ligga på i hela landet och det är dags att börja förbereda för sommaren och allt vad den betyder.

Använda solskydd

Ju mer tid vi spenderar utomhus desto viktigare är det också att börja använda solskydd. Det finns många bra alternativ där ute och medan man inte behöver tänka på att hitta den absolut rätta för sin hy är det ju alltid trevligt när man kan testa sig fram och hitta något man tycker fungerar bäst för en själv. Solskydd bör användas på alla områden där kläderna inte täcker huden. För den som vill satsa på att bli brun kan vi glatt överraska med att man inte blir brun snabbare utan solskydd.

Förbereda huden på andra sätt

Under vintern håller man ju normalt sett inte huden lika hårfri som andra årstider, speciellt inte sommaren. Men för många börjar detta åter igen bli aktuellt. Ett tips är då att se till att köpa något som kan göra detta eller gå till en skönhetssalong som kan fixa det åt en. Ingen brådska än kanske, men se till att göra detta några dagar innan det blir dags att visa upp sig i all sin glans så att huden får en chans att vila och för att rodnaden ska lägga sig.

Uppdatera sommargarderoben

Det är alltid härligt att få dra fram de riktigt somriga kläderna ur garderobens djup varje år. Men samtidigt är det ju roligt att få ha något nytt och vackert att få ta på sig. Sommarkollektionerna har varit i full sving ett tag nu och vill man ha något nytt är idag lika bra som någon annan dag. Titta runt i garderoben om det finns sommarkläder både till vardags och mer festliga tillställningar. Ta även en titt på om badkläderna kanske behöver nya tillskott.