Fixa för barnens skolstart

Alla vet att det är mycket som ska fixas inför en skolstart, det gäller att planera och se till så att allt är klart inför den stora dagen. Se även till så att barnen är väl förberedda på att skolan startar. Det kan vara nog svårt för den som haft ett helt sommarlov och nu vara tvungen att kliva upp en viss tid varje morgon. För förstaklassare så är det helt klart en spännande tid som börjar.

Det kan vara att handla nya kläder och är det första årskurs så kan det vara skoj att få en helt ny ryggsäck eller skolväska som man får använda för absolut första gången. För att göra ryggsäcken eller skolväskan unik så kan ni brodera fast något speciellt märke som barnet gillar, på så sätt så kan man enkelt veta vilken ryggsäck som tillhör vem.

Det kan vara pirrigt att börja i första klass, oavsett om man gått på dagis och förskola så är det en helt ny upplevelse för barnen. En ny fröken och kanske nya klasskamrater. Det gäller att vara förberedd på det nya och som förälder så är det vår uppgift att se till så att barnen är så förberedda de bara kan vara.

Försök att inte göra så stor grej av det hela, det ställs inga krav på vad man bör kunna när man börjar skolan däremot så kan det vara en fördel att man som förälder har förberett barnen på vad som komma skall. Fråga gärna barnet hur de känner iför skolstarten och prat om detta, att vara nervös inför något nytt är inte alls konstigt då man inte har erfarenhet och vet vad som komma skall.