En bra blogg, hur?

Det är inte helt lätt att skapa en populär och inspirerande blogg. Det kräver tålamod och att veta hur man lockar läsare. Här är några snabba tips.

Skriv om saker folk vill läsa

Låter kanske enkelt men många använder sitt bloggande som en slags öppen dagbok och ingen orkar läsa vad du åt till frukost eller hur duktig du är som tog dig till gymmet idag också. Man måste erbjuda någonting roligt, intressant, upprörande, vettigt att läsa.

Självklart kan man skriva om sitt liv och sin vardag men det måste innehålla något intressant, inte bara en genomgång om dagen. De bästa bloggarna erbjuder råd, funderingar, öppnar upp till diskussion eller inspirerar andra. Har man det i åtanke kommer man att skriva mycket intressantare texter.

Uppdatera ofta

Många som läser bloggar läser flera stycken inom olika ämnen som intresserar dem. Därför ska man alltid erbjuda en RSS Feed så folk kan prenumerera på din blogg. Då får de helt enkelt ett meddelande när du har skrivit något nytt och behöver inte kolla din sida varje dag.

En annan sak som är viktig för att hålla kvar läsare är att vara duktig på att uppdatera. Det behöver inte vara essälång inlägg varje dag men en gång varje dag eller varannan dag borde du ta tiden att skriva något till läsarna. Dela med roliga klipp och länkar som du själv gillar eller fråga dina läsare om råd. Man kan också hålla små tävlingar. Så länge sidan uppdateras kontinuerligt kommer läsarna att komma tillbaka gång efter gång.