Ekologiskt – ett medvetet val

Medvetenheten och informationen hos oss människor kring natur, miljö och hälsa har formligen exploderat de senaste åren och allt fler får en önskan om att byta ut så mycket som möjligt i sin livsstil till ekologiska produkter. Det gäller inte bara livsmedel utan även andra varugrupper som exempelvis smink och hudvård. Att välja ekologiska produkter och råvaror är ett medvetet val och många gånger ett val som främjar din egen hälsa lika mycket som miljön.

Täpper inte till porerna med kemikalier

Många ekologiska produkter renar och innehåller inte giftiga kemikalier som andra produkter gör, vilket kommer göra att din hud mår bättre och åldras mer långsamt än vid användning av konventionella produkter. Andra fördelar är att det ofta är vårdande och täpper inte till porerna i huden. Huden är vårt största organ och det vi påför får vi även i oss i kroppen. Många sajter online har lotions för hud och hår som alla är ekologiska. Alla produkter som nämns som ekologiska måste vara tillverkade av råvaror som uppfyller vissa kriterier.

Hos Jordbruksverket kan man läsa om vad ekologisk produktion är för något. Man strävar efter att nyttja naturresurserna på ett hållbart sätt ur ett långsiktigt perspektiv. Ekologiskt producerade råvaror hjälper oss att nå fram till miljömålen. Genom att använda ekologisk hudvård bidrar du till att främja framställningen av naturliga ingredienser som ger mindre eller ingen skadeverkan på natur, djur och dig som användare av produkterna. I största möjliga mån används råvaror från naturen istället för syntetiska kemikalier som framställts i olika laboratorier. Idag har dessutom utbudet av ekologisk hudvård och smink växt och blir allt lättare att få tag i. Det är resultatet av att efterfrågan på ekologiskt alternativ ökar.