De viktiga skorna

När man pratar om mode så ibland så känns det som de viktiga skorna hamnar på efterkälken. Något som vi går och står i dagarna i ända borde få lite mer uppmärksamhet tycker vi, därav denna artikel. De vi tänker skriva om är först Sneakers, men också klassiska seglarskor och slutligen Loafers.

Sneakers

De klassiska skorna som så många använder sig av till vardags. Det är ett alternativ som kan använda dagligen och som har en hög komfort och många gånger till ett fördelaktigt pris. Redan under 1800-talet så kunde man se skotillverkare använda sig av gummisulor för att skapa en enkel variant av sko som passade flera. Det finns idag många modeller av Sneakers som kan passa till mer än gymnastik som den ursprungligen skapades för.

Seglarskor

Ännu ett klassiskt sommarmode som kan finnas i både canvas men också läder. Tanken var att man med den vita räfflade sulan skulle kunna ombord på en båt både få bra grepp och inte ge i från sig fula märken av sulan. I dag så används seglarskorna av gemene man och även utanför båtens däck. Det är en sko för mer avslappnad tillvaro och sommaren är en perfekt tid för en sådan sko.

Loafers

En loafers är ett bra alternativ till en lite snyggare snörsko. Den är lätta blida i och ur och passar bra till ett par vanliga jeans. Den fungerar även bra vid lite mer formella tillställningar speciellt under sommaren. Vill och vågar man så kan man använda en tasselloafer med en liten tofs som ligger på framsidan av skon.