Bra bloggar om skönhet

En bra blogg om skönhet bör skrivas av en person som vi tycker ser vacker, välmående och frisk ut. Så enkelt är det. Vill vi läsa om skönhet, måste vi erkänna att vi inte tycker att all skönhet kommer inifrån. Det betyder inte att vi är ytliga, men det leder till vårt behov av att definiera för oss själva vad som är skönt och vad som inte är det. Därför fungerar det egentligen betydligt enklare att följa skönhetsbloggar än exempelvis hälsobloggar. Tycker du bloggaren är snygg så läser du helt enkelt vidare. Du kommer att inspireras av det du läser och omedvetet eller medvetet, därefter vill du försöka likna personen i fråga.

Vill du veta mer om hur du själv blir snygg – olika tips, knep och tekniker – bör du i första hand se till att följa proffsbloggar. Då passar det bra att exempelvis följa det som makeupartister och hårstylister har att säga. Försök hitta en specialist som du själv tycker är attraktiv och värd att se som en förebild.

Frida Skoglund

Frida Skoglund är en makeupartist som driver en känd blogg inom ämnet skönhet. Hon är tjugo år gammal och kommer från staden Örebro. Helena Rönnblad är en annan känd bloggare som älskar paese-sminkning och nude-läppar. Gillar du inte deras sätt att blogga, prova gärna Belezabloggen som ser mer ut som en riktig sajt än en blogg. Det som är annorlunda med denna blogg är att bloggförfattaren inte visar sitt ansikte. Bloggen står dock ut från andra skönhetsbloggar ute på nätet med både sin kvalitet och på antal inlägg som publiceras dagligen.

Terése Norlen

Våra storfavoriter är dock bloggar som liknar Terése Norlens blogg. Man ser direkt att Terése inte gör en stor grej av sitt bloggande. Hon jobbar med makeup och hår och älskar det hon gör. Hon postar gärna sina tips i bloggen och det gör hon för hon har något att säga och dela med sig av. Det är uppenbart att hon inte gör det för vinningens skull. Det är sådana autentiska bloggar som det verkligen känns att det går att lita på.