Bra bloggar om hälsa

Till skillnad från bloggar som handlar om skönhet behövs det en helt annan nivå av analys och objektivitet när man utvärderar kvalitet för innehåll inom område hälsa. Det handlar om din hälsa – det viktigaste du har. Helst bör vi undvika experimentera med vår hälsa alldeles för mycket.

Tveksamma metoder

Det finns en del tveksamma metoder som påstår sig vara hälsofrämjande inklusive urinterapi och fettdiet. Problemet är att vissa av dem kan rent utav vara farliga. Företeelser som urinterapi vill vi inte ens ge oss på då det bredare klassas som kvacksalveri. En av de senaste trenderna inom hälsa heter fettdiet. Man blir smal genom att äta mycket fett. Tyvärr påstås utgöra en högre riskfaktor att drabbas av bröstcancer.

Kost, motion och sömn

Din hälsa består i mångt och mycket av tre grundkomponenter – kost, motion och sömn. Dessa tre har alltid olika inverkan på oss som om individer. Vissa som har en regelbunden god kost kanske inte motionerar lika mycket eller har problem att sova. Har du problem med hälsan överlag, kan det vara värt att hitta en blogg om just ditt problemområde. Det finns enskilda bloggar som specialiserar sig på det mesta – allt från fotsvamp till anorexi. Sondera terrängen och hitta något läsvärt för ditt behov.

Upplever du att du inte är sjuk men vill se till att din hälsa förbättras samt hålls intakt, se till att hitta två bra bredare hälsobloggar. En kan handla om kost och en om motion. Möjligen kan du också titta på ämnet sömn men är din grundhälsa redan god är det stor chans att du förmodligen sover gott om natten. Även om det finns många rön om ämnet sömn gör du bäst i att hitta en sömnrytm på egen hand.

PT-blog och kostrådgivning

När du väljer blogg om motion, försök hitta en ”PT-blogg” (personlig tränare). PT-Fia är en känd bloggerska vars blogg har många aktiva läsare som dagligen följer bloggen. Det finns fler bloggar såsom PT by Emma, Ida Berg, etc. Det går dock att tvivla på vissa bloggars kvalitet. Exempelvis är Ida nämligen så ung som 19 år. Frågan är om hennes erfarenhet är nog för att skapa ett högre trovärde. Givetvis är det läsarna som bestämmer.
Vid val av blogg om kost, välj en välrenommerad kostrådgivare. Sverige är känd för antalet utbildade specialister inom kost och näring. Cecilia Folkesson – en naturligt vacker 34-årig kvinna från Borås – är ett hett tips.