Bevara favoritplagget

Nästan alla människor har något visst klädesplagg som man håller extra kärt och som hängt med lite längre än de flesta andra. Tids nog tar dock alltid tidens hårda tand ut sin rätt och skickar därigenom plagget obönhörligt till sin sista vila. Det finns dock sätt att ge sitt favoritplagg en viss ökad tidsfrist och därigenom skjuta en del på den oundvikliga separationsångesten.

Tänk på hur du tvättar

Att tvätta sina kläder sliter en hel del på materialen de är skapade av. Kläder som maskintvättas ofta löper allra störst risk att snart vara ett minne blott. Ett bra alternativ till tvätt är att enbart vädra klädesplagget när detta är möjligt. Detta är även någonting som är bra för miljön, så med andra ord positivt ur fler än ett avseende.

tvätta

Skomakare är händiga typer

Då och då händer det att klädesplagg slits upp i sömmarna. Om du inte själv är händig och har tillgång till symaskin och liknande kan det vara ett alternativ att kontakta en skomakare och höra om denna kan hjälpa dig att genomföra din lagning. Många blir överraskade över hur pass mycket de flesta skomakare faktiskt kan stå till bi med och många gånger till ett riktigt bra pris.

skomakare

För barn

Barns favoritplagg kan ofta gå sönder av den anledningen att de är mycket mera aktiva än oss vuxna och heller inte lärt sig sina egna begränsningar i lika stor utsträckning. En vanlig skada på kläderna är att antingen armbågar eller knän gått sönder, något som barnet då självfallet är ledsen över. Klart är dock att kläderna inte på något vis behöver kastas bara för att ett hål av detta slag har uppstått. Det finns ett flertal olika sätt att genomföra en lyckad lagning, men en som brukar bli extra lyckad är att lappa hållet på något snyggt sätt. Man kan använda sig av ett tygmärke som barnet gillar eller ett snyggt tygmönster av något slag.

barnklader