4 sätt för fantastisk hud

Huden i ansiktet är skör och får utstå väldigt mycket. Det kräver en del arbete för att bygga upp en hud med spänst, lyster och god hälsa.

Återfuktning – Ingen mår bra av torr hud. Efter en bister vinter och väldigt varm sommar kan det vara så att även den friskaste huden behöver lite hjälp. Det mest direkta sättet att ta hand om huden är att köpa en passande kräm. I början kan man behöva smörja in sig två-tre gånger om dagen. Så fort man känner att huden återgår och blir torrt måste man smörja lite. Efter några veckor brukar huden ställa om sig och man kan dra ned och smörja in bara en gång om dagen.

Behandlingar – Har man problem med akne, pigmentering, ärr eller rynkor kan det vara svårt att lyckas förändra sitt utseende med krämer eller massage. Istället får man söka sig till riktiga behandlingar. Man kan exempelvis söka sig till en klinik för att bli av med rynkor och oönskad hårväxt. Citadellkliniken har flera behandlingar som passar dem som har problem att få bukt med huden.

Kosten – En annan viktig sak att se över är hur man äter. Äter man väldigt lite eller enformigt kommer man att få problem med huden. Äter man mycket fett kan man få problem med akne. Vid sidan av kosten ska man också dricka vatten. Mängden vatten varierar, forskare säger numera att man ska dricka när man är törstig och inte en specifik mängd.