Spring för hälsans skull

Löpning är en av de absolut bästa motionsformerna man kan tänka sig, framför allt eftersom den medför så väldigt många positiva effekter på kroppen. Förutom att konditionen blir avsevärt bättre så stärks även skelettet vilket i sin tur hjälper till att förebygga benskörhet.

En annan positiv effekt som löpning har på hälsan är att immunförsvaret stärks vilket minskar risken att drabbas av förkylningar, enligt vissa studier med så mycket som 50 procent.

Andra studier har dessutom visat att man genom att springa regelbundet kan förlänga livet med drygt 5 år om man springer 1-2,5 timmar i veckan.

Om man är ute och springer mycket är det så klart också viktigt att man tar hand om sina fötter på ett bra sätt för att undvika att eventuella problem med fötterna uppstår. Ett bra tips kan vara att med jämna mellanrum ta ett riktigt fotbad för att på så sätt mjuka upp fötterna lite grann.

Det är också viktigt att äta rätt när man tränar. För att få mesta möjliga av träningen är det bra om man äter så fort som möjligt i anslutning till löprundan eftersom man då återhämtar sig betydligt bättre.