Ekologisk hudvård

Produkter för våran hud och våra kroppar som är helt ekologiskt framtagna är något som de flesta av oss söker i allt större utsträckning. Det är inte så underligt när vi väl kommit till insikt om vad många av våra vanligaste produkter kan innehålla, att vi då väljer att helt undvika kemikaliskt framtagna produkter, som i vissa fall kan vara både miljöfarliga och/eller rent av skadliga för oss själva och våran omgivning.

Ett bra tips

En bra ekologisk hudvårdsserie som vi nyligen blivit varse om är den som Nonique skapat. Som bas i produkterna ligger de båda frukterna aloe vera och noni som båda besitter vårdande och nyttiga egenskaper för våra kroppar. Tillsammans med dessa tillsätts sedan kallpressade fruktoljor som för med sig än mer nyttigheter så som exempelvis antioxidanter och olika fettsyror. Allt kommer från egna ekologiska odlingar som både säkerställer kvalitén och hjälper till att bidra till ett minst sagt förmånligt pris, bland annat på grund av de stora partier som företaget skeppar ut.

Du hittar produkter från Nonique som passar alla de vanligaste hudtyperna så som normal, torr,fet och känslig hud. De har alla en fruktig eller exotiskt fräsch doft som har sitt ursprung i de eteriska oljor som används i tillverkningsprocessen.

En annan sak som är väl värd att notera är att ingen av produkterna är testat på djur och att majoriteten av dom är helt veganvänliga och att man i framtiden strävar efter ett utbud helt fritt från animaliska inslag. För närvarande är det enda som man använder vax från övergivna bikupor och som vi alltså nyss var inne på, siktar man på att inom en snar framtiden även ersätta detta med en vegetarisk produkt.